خانه / طب سنتی / انواع قهوه,خواص درمانی قهوه, مضرات قهوه

انواع قهوه,خواص درمانی قهوه, مضرات قهوه

در این مطلب سعی شده در مورد روند رشد و مشخصات درخت قهوه، انواع قهوه، خواص درمانی خوردن قهوه، مضرات نوشیدن قهوه مقاله ای مفید تهیه کنیم.

مشخصات درخت قهوه

قهوه درختی است كه ارتفاع آن تا هشت متر میرسد دارای ساقه ای استوانه ای شكل و برگهای نوك تیز، متقابل، بیضوی و همیشه سبز می باشد. گل قهوه برنگ سفید و بطور گروهی در كنار برگها ظاهر می شود. میوه آن كه به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغی و برنگ سبز بوده كه تدریجا زرد و سپس قرمز می شود. بهترین نوع قهوه، قهوه عربی است كه بحالت خودرو در حبشه،‌ سودان و مناطق استوائی آفریقا وجود دارد ولی اكنون كشت آن در برزیل ، ونزوئلا ، جزائر آنتیل و دیگر مناطق آمریكای جنوبی مرسوم است.

خواص درمانی قهوه

قهوه از نظرطب قدیم ایران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئیدها می باشد بنابراین باید در مصرف آن احتیاط كرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف كرد. كسانیكه به آن معتاد هستند باید سعی  در ترك آن داشته باشند .

۱)قهوه محرك است و هضم را آسان می كند.

۲) تب بر است مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می كند.

۳) به بدن نیروی كاذب می دهد.

۴) سردرد را برطرف می كند.

۵)مسمومیت های نشای از مصرف الكل زیاد را درمان می كند.

۶) برای برطرف كردن یرقان مفید است.

۷) ادرارآور است.

۸) در درمان سرفه ای كه با بلغم همراه باشد موثر است.

۹) دردهای عصبی را درمان می كند.

۱۰)در درمان سیاه سرفه مفید است.

۱۱) ضد عفونی كننده است.

۱۲)گرد قهوه برای سوختگی ها مفید است.

۱۳)قهوه ضدافسردگی است.

۱۴)مقاومت ورزشكاران رازیاد می كند.

۱۵)برونشها را باز می كند برای مبتلایان به بیماری آسم مفید است.

۱۶) برای برطرف كردن تب یونجه مفید است.

۱۷) از كرم پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.

در بازار دو نوع قهوه وجود دارد كه بنام قهوه سبز (خام) و قهوه بوداده معروف است و از نظر تركیب شیمیایی با هم متفاوتند.

در صد گرم قهوه مواد زیر موجود است

آب                      ۱۰ گرم
چربی                  ۸ گرم
مواد قندی            ۷ گرم
سلولز                  ۱۵ گرم
كافئین                  ۱/۵ گرم

البته مقدر كافئین نسبت به نوع آن مختلف است و بین ۰/۷ درصد تا ۱/۵ درصد تغییر می‌كند. هر فنجان قهوه معمولا دارای ۸۰ میلی گرم كافئین می‌باشد.

البته در قهوه بغیر از كافئین ، آلكالوئیدهای دیگری مانند آدنین ، گزانتین ،‌هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد.

قهوه‌ای كه به مصرف نوشیدن می‌رسد قهوه بوداده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف كرد
قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می كند و برنگ قهوه‌ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می آید.

قهوه بو داده را باید در ظروف در بسته نگهداری كرد زیرا تدریجا رطوبت خود را از دست داده و اكسید می‌شود و بوی مطبوع آن از بین می‌رود.

چون قهوه برای مبتلایان به بیماری قلبی و عصبی ضرر دارد بنابراین برای اینگونه افراد قهوه بدون كافئین كه بنام Decafinated Coffee معروف است كه ضرر آن بیش از قهوه معمولی است زیرا برای گرفتن كافئین از حلال‌های شیمیایی نظیر دی‌كلرواتیلن ، تری كلوراتیلن و كلروراتیلن استفاده می كنند كه مقدری از آن در قهوه می ماند و این مواد سمی و سرطانزا هستند.

برخی از مضرات مصرف قهوه

۱-قهوه فشارخون را بالا می برد و آنهائیكه فشار خونشان بالاست باید از نوشیدن قهوه خورددی ڪنند.

۲-باعث تحریك و ضعیف شدن قلب می شود.

۳-باعث بیماری قلبی می شود . تجربه ثابت كرده است كسانیكه قهوه می نشوند احتمال بیماری قلبی در آنها سه برابر كسانی است كه قهوه نمی خورند.

۴-كلسترول خون را افزایش می دهد.

۵- زنان باردار به هیچ وجه نباید قهوه مصرف كنند زیرا باعث عوارض خطرناك برای كودك می‌شود.

۶-خوردن قهوه در خانم ها ممكن است باعث كیست سینه شود.

۷-ایجاد سردرد می كند.

۸-قهوه بیخوابی می آورد.

۹-ممكن است باعث حركات غیر ارادی عضلانی شود.

۱۰-ایجاد ناراحتی های روده ای و معده ای می كند.

۱۱-لرزش و رعشه می آورد.

۱۲-سوء هاضمه می آورد.

۱۳-در برخی افراد مصرف زیاد قهوه تولید اسهال می كند.

۱۴-باعث تضعیف قوای جنسی می شود.

همچنین ببینید

هندوانه میوه پر آب و ضد سرطان

هندوانه میوه پر آب و ضد سرطان

این میوه پر آب مجموعه ای است از ویتامین A و C، پتاسیم، و آنتی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پاسخ معادله زیر را واردکنید * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.