خانه / گیاهان دارویی / قره قاط یا قارا قات چیست؟ خواص گیاه دارویی قره قاط ?

قره قاط یا قارا قات چیست؟ خواص گیاه دارویی قره قاط ?

قره قاط یا قارا قات (Redcurrant) با نام علمی Ribes rubrum میوه‌ای جنگلی است که بومی اروپای غربی و شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است. قره قاط در جنگلهای منطقه ارسباران، مخصوصا جنگلهای اطراف روستای عباس‌آباد، نیز به وفور یافت میشود. ارتفاع بوته قره قاط ۱-۱.۵ متر است و گاهی تا به دو متر نیز می‌رسد. شکوفه‌ها، بعلت رنگ زرد مایل به سبز شان تا حدی نامرئی هستند. میوه‌ها در خوشه‌های آویخته پدید می‌آیند. هر خوشه ۳-۱۰ میوه قرمز شفاف با قطر ۸-۱۲ میلیمتر را شامل میشود. هر درختچه ۳-۴ کیلو میوه در سال میدهد. میوه‌ها در اواسط تابستان میرسند.

قره قاط یا قارا قات چیست؟ ?

بنا به جستجوهای کانال طب سنتی و گیاهان دارویی، دیده شده که قره قاط را با سیاه گیله و بلوبری (Blueberry) اشتباه گرفته اند. آن میوه‌ها طعمی مایل به شیرین دارند. متأسفانه این اشتباه اسامی، بعلت نایابی نسبی قره قاط و شناخته شدن بلوبری از طریق ارتباط با جهان غرب، حتی در محیطهای آکادمیک شیوع پیدا کرده است. توصیفی که یک منبع سنتی تر از قره قاط میکند، به واقعیت نزدیکتر است: “اسم ترکی من ((قره قاط)) است به من قراقات و قراطاط هم گفته اند، عده ای از گیاه شناسان قدیم ایران از جمله بغدادی مرا نوعی زغال اخته و عده ای دیگر نوعی زرشک می دانند.

قره قاط یا قارا قات چیست؟ خواص گیاه دارویی قره قاط
قره قاط یا قارا قات چیست؟ خواص گیاه دارویی قره قاط

کشت گیاه دارویی قره قاط چگونه ؟ ?

کشت قره قاط در قرن هفدهم در بلژیک و شمال فرانسه شروع شد. در زمان معاصر گونه‌های مختلفی برای کشت انتخاب شده اند. یکی‌ از معروفترین این گونه‌ها white currant است که مزه شیرینتری دارد.

چگونه گیاه دارویی قره قاط را کشت کنیم؟
چگونه گیاه دارویی قره قاط را کشت کنیم؟

استفاده های گیاه دارویی قره قاط چیست؟ ?

طعم میوه قره قاط ترش است. این میوه در کشورهای اروپایی برای درست کردن مرباهای نسبتاً گران قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علی‌رغم اینکه کاشت و نگهداری قره قاط چندان سخت نیست، این میوه حتی در اروپا نیز کمیاب است. در ایران، خشک شده قره قاط در عطاری‌ها یافت میشود. دم کرده قره قاط را برای رقیق کردن خون تجویز می‌کنند و اعتقاد بر آن است که خوردن آن از سکته قلبی ممانعت میکند.
مطالب متنوع از طب سنتی را در کانال طب سنتی و گیاهان دارویی دنبال کنید.

چای قره قاط – قراقات ☕️

ترکیبات: قره قات ، ۱ قاشق غذاخوری.

خواص: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه_خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند_خون نیز موثّر است.

مرجع تخصصی طب سنتی, گیاهان دارویی, حجامت, زالو درمانی

همچنین ببینید

هندوانه میوه پر آب و ضد سرطان

هندوانه میوه پر آب و ضد سرطان

این میوه پر آب مجموعه ای است از ویتامین A و C، پتاسیم، و آنتی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پاسخ معادله زیر را واردکنید * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.